Climatul școlar și clasa afectează rezultatele școlare, motivația, performanța de la locul de muncă, relația dintre personalul didactic și elevi (afectând în mod indirect și părinții). Afectează,de asemenea, modul în care un profesor interacționează cu elevii săi. Crearea unei relații profesor-elev depinde de abilitatea profesorului de a gestiona această relație, umor, capacitatea de a asculta sau de a accepta.
Aceste abilități ale cadrelor didactice sunt deosebit de importante îndeosebi la acest moment întrucât în societate s-au remarcat din ce în ce mai multe probleme cu ESL, niveluri de tensiune și agresivitate, care se transmit și asupra comportamentului copiilor în școli.
Conceptul educațional în Europa trebuie să depășească interacțiunea tipică dintre profesori și elevi, ceea ce afectează performanțele școlare ale elevilor și atitudinea acestora în ceea ce privește procesul de învățare.
Există diferite tehnici pe care profesorii nu le stăpânesc din cauza lipsei de pregătire în acest sens. Prin acest proiect se dorește abordarea acestui decalaj și oferirea unui cadrul optim pentru formarea necesară folosind instrumente de învățare interactive.
Proiectul se adresează în principal profesorilor din ciclul primar și gimnazial. Livrabilele (jocuri) vor oferi mijlocul necesar pentru îmbunătățirea cunoștințelor, aptitudinilor și competențelor.
Pricipalele obiective ale proiectului GAME sunt următoarele:
O1: Îmbunătățirea accesului profesorilor la instruire în zona SEBD, dezvoltând jocuri online și resurse educaționale deschise, adaptate nevoilor acestora.
O2: Introducerea unei metode moderne de formare, care să permită profesorilor să folosească metode de învățare flexibile, în vederea dobândirii de competențe relevante pentru comportamentul problematic al copiilor într-un context informal.
O3: Permite societății, furnizorilor de servicii educaționale și asociaților de grupuri vulnerabile / dezavantajate să ofere cursuri părinților sau asistenților sociali cu scopul de a îmbunătăți interacțiunea cu copiii care creează probleme.
O4: Asigurarea sustenabilității proiectului prin implicarea activă a furnizorilor de servicii educaționale, a organizațiilor sociale și a municipalității din țările partenere.